Välkommen!


Välkommen in! Epilering med diatermi, en lyxig ansiktsbehandling eller vackra smycken? Vi fixar det.

Saturday, 14 May 2011

De 5 bästa tipsen för en strålande vacker hy!

  1. Hög solskyddsfaktor! ...Jo, man kan faktiskt bli snyggt brun med spf 30. 
  2. Rök inte.
  3. Noggrann rengöring varje kväll utan att torka ut huden.
  4. Bra fuktighetscreme morgon och kväll som passar din hudtyp.
  5. Se till att få i dig alla vitaminer och mineraler.


"Det där vet jag ju redan" kanske du tänker nu. Då kanske det kan vara intressant att få reda på vilken typ av vård just din hudtyp kräver?

Torr hy kan må bra av en mild exfolierande produkt då och då, för att fuktighetscremer ska kunna penetrera ordentligt utan att döda celler och torra flagor ligger i vägen. Det är också bra att använda dubbel fuktvård, dvs först ett flytande fuktkoncentrat som går in på djupet, och sedan en riktigt vårdande och näringsrik creme ovanpå. Mild rengöring på kvällen och på morgonen räcker det att skölja med vatten.

Blandhy behöver också en mild rengöring och mycket fukt, men mindre feta cremer än den torra huden. Är du väldigt torr på kinderna men fet i t-zonen kan du lägga en fetare creme på kinderna, efter att ha smort in hela ansiktet med en creme/lotion som har hög fukthalt. Blandhy kan få utslag och komma i obalans om man tvättar för mycket eller använder för starka produkter till sin rengöring. Exfoliera måttligt.

Fet hy har inga torra partier men den kan vara fuktfattig eftersom många med fet hy tror att de inte behöver smörja in sin hud med fukt. Välj oljefria fuktighetscremer och använd balanserande rengöringsprodukter som dämpar talgproduktionen. Den feta hyn tål mer exfoliering och behöver det också, för att undvika att porerna täpps till.

Ingen hudtyp mår bra av överdriven tvätt eller peeling. Tvättar vi för mycket försvinner den syramantel som skyddar huden från inflammationer och obalans. En viss mängd av döda hudceller måste också finnas kvar på hudytan eftersom de har en skyddande effekt. Att skrubba ansiktet med peeling varje dag är därför inte att rekommendera, men gärna en gång i veckan för en bland- eller fet hy. Det räcker. Det tar nämligen hela 30 dagar för ett nytt lager hud att bildas.

Det här är en ungefärlig guide. Fråga därför en hudterapeut vad du har för hudtyp och vilka produkter som passar dig bäst. Alla hudtyper mår också bra av en ordentlig ansiktsbehandling ett par gånger per år.

No comments: